19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe ecograf între ginecologi

Scandal pe ecograf între ginecologi

Un ecograf performant adus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina cu aproximativ o lună în urmă a încins spiritele între ginecologi, fiind repartizat secţiei conduse de dr. Gheorghe Iordache, spre disperarea celorlalţi medici.

 

Gurile rele spun că ecograful nu a ajuns întâmplător în inventarul secţiei doctorului Iordache. „Domnul director medical Brătoi a spus că ne-a fost repartizat nouă pentru rezultatele deosebite înregistrate la nivelul secţiei, dar evident că poate fi folosit de orice medic ginecolog. Noi am făcut un cabinet de explorări funcţionale, pentru că mai avem şi alte aparate aici“, a declarat dr. Ştefan Nedelea, ginecolog în cadrul Secţiei OG1. La rândul său, şeful secţiei, dr. Iordache, grăbit să intre într-o operaţie, s-a mărginit la o singură frază: „S-a creat o falsă problemă“.

În timp ce medicii din OG 1 acreditează ideea că la mijloc ar fi o luptă a orgoliilor, cei din OG 2 spun că doar au auzit vorbindu-se de acest aparat, însă nimeni nu
le-a prezentat oficial informaţia. „Refuză ostentativ să-l folosească, deşi cheia este în permanenţă în cabinetul asistentelor, iar la aparat are acces orice medic ginecolog interesat. Doar că, de trei săptămâni, de când a fost instalat, cei din OG 2 nu l-au folosit nici măcar o dată“, a mai spus dr. Nedelea. „Nu ne-a spus nimeni de el. De-abia în momentul în care am aflat că a fost instalat la etajul VI ne-am interesat şi noi. Oricum, problema se va rezolva în curând, pentru că va fi mutat într-un sector în care să aibă acces medicii de la ambele secţii şi specialiştii de la Nou-născuţi“, a declarat şeful Secţiei OG 2, dr. Ion Eremia.

 

„L-a luat sub cheie doctorul Nedelea“

 

Specialiştii celor două secţii
s-au folosit până acum de singurul ecograf disponibil, instalat la parter. Accesul, îndeosebi pentru pacientele neinternate, se face foarte uşor. Nu de puţine ori, pacientele investigate, cele din afara spitalului, nici măcar nu mai sunt trecute în evidenţele oficiale. N-ar mai fi la fel de simplu cu noul aparat, care este setat astfel încât începe să lucreze de-abia după ce în program sunt introduse toate datele pacientei, inclusiv numărul foii de internare. „S-a spus că l-a luat sub cheie doctorul Nedelea, că nu ştiu ce fac eu cu el, că-l folosesc în scopuri personale. Tot ce s-a făcut e în memoria aparatului“, a mai spus dr. Nedelea.

Medicilor din Secţia OG 2 nu le-a picat bine explicaţia cu recompensa şi indicatorii, cum nici la momentul analizei activităţii celor două secţii n-au fost prea încântaţi. Asta, pentru că nimeni nu crede în adevărul indicatorilor Secţiei OG 1, chiar dacă se menţionează atenţia sporită în completarea hârtiilor. Se recomandă, în schimb, o analiză simplă a numărului de internări într-o anumită zi, lunea, de exemplu, realizate de un anumit medic, să spunem şeful secţiei. Ar fi zile cu zeci de internări pe numele unui singur medic, lucru aproape imposibil de realizat în practică.

Medicii celei de-a doua secţii nu au atuul rezultatelor reflectate în indicatorii de performanţă, dar aproape toţi au competenţe în ecografie, spre deosebire de doar doi medici în prima secţie. Spiritele se vor linişte de-abia în momentul în care se va lua hotărârea finală cu privire la amplasarea noului aparat. Unul dintre spaţiile propuse, agreat şi de Autoritatea de Sănătate Publică Olt, este cel de la etajul III, ocupat de Registratură. Doar că trebuie să vină şi ziua în care cei cu drept de decizie să-şi dorească să detensioneze situaţia.

Deocamdată, directorul medical este în concediu, iar managerul a mai avut şi săptămâna trecută o tentativă de a rezolva situaţia, nefinalizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU